RTM-combitochten 2019

Dit seizoen organiseert de RTM weer de traditionele RTM-combitochten vanaf het Willemsplein in Rotterdam. De tochten zijn gepland op de woensdagen 10, 17, 24 en 31 juli en 14 en 21 augustus. Het programma beslaat een rondrit door Rotterdam met een Düwag-tram uit 1965 van onze collega-organisatie RoMeO. Vanaf Carnisselande rijdt een museumbus van de RTM via de Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee naar het RTM-museum in Ouddorp.

Onderweg wordt gestopt bij het voormalige RTM-tramstation in Nieuwe-Tonge voor een kop koffie met een appelpunt. In het RTM-museum wordt een lunch verstrekt. Vanaf het RTM-museum is er een rit met de RTM-stoomtram naar West Repart en aansluitend een rondvaart over het Grevelingenmeer vanaf Middelplaat-haven. De retourrit vanaf Middelplaat-haven naar het RTM-museum vindt plaats met een RTM-dieseltram. Kortom een gevarieerd programma!

Vertrek Willemsplein: 09:15 uur; terugkomst Willemsplein plm. 18:30 uur. Kosten alles inclusief: volwassene € 59,90; kind € 43,90. Reserveren: rtm.combitochten@gmail.com, of 06-20082503.
Gedetailleerd programma en dienstregeling (Klik)

Beleef Flakkee

De dagtochten Beleef Flakkee, die de RTM samen met het Streekmuseum Goeree Overflakkee in Sommelsdijk organiseert, vinden komend seizoen plaats op de donderdagen 11, 18 en 25 juli en 1 augustus. Een museumbus van de RTM rijdt vanaf busstation Zuidplein en halte Tienvoet in Heinenoord naar Sommelsdijk. Onderweg zijn er diverse opstapplaatsen (Numansdorp A29, Den Bommel N59, Schaepsweg).

De bus rijdt vervolgens via Den Bommel, Stad a/h Haringvliet, Menheerse ’t Hoad en de Menheerse Werf naar het Streekmuseum in Sommelsdijk. In het Streekmuseum is een ontvangst in traditionele klederdracht met koffie en grootmoeders′ appeltaart. Vervolgens zijn er een uitgebreide rondleiding en een ouderwetse lunch in De Doele, een kleurrijk pand uit de 18e eeuw. ′s Middags is er een bezoek aan het RTM -museum met een retourrit naar West Répart in één van de prachtig gerestaureerde motortrams van de RTM.

Vertrek busstation Zuidplein (halte X): 09:15 uur; terugkomst Zuidplein: plm. 18:30 uur. Kosten alles inclusief: € 49,90 p.p. Reserveren: beleefflakkee@gmail.com, of 06-20082503.
Gedetailleerd programma en dienstregeling (Klik)

Zondagen 24 & mogelijk31 maart ritten hist. Gele & Blauwe tram Den Haag-Voorburg

Op zondagmiddag 24 maart rijdt de Tramwegstichting depot Scheveningen 2 ritten met een historische gele HTM-tram en met de grote Blauwe tram A 106 van het Statenkwartier naar Station Voorburg. De route zal deels het traject volgen van de voormalige HTM-tramlijn 10 welke in december 2011 is opgeheven. De opbrengst is ten bate van de restauratie van het oudste inzetbare Nederlandse tramrijtuig, de HTM 402 uit 1896 en de NZH-aanhangwagen B 37 van de blauwe tram.

Bij voldoende belangstelling wordt deze rit op zondag 31 maart herhaald, op deze zondag rijden we met onze 2 gele HTM-trams, dus die dag rijdt er geen blauwe tram.

Er zijn 2 ritten welke om 13.00 en 15.00 uur vertrekken van het zijperron bij het eindpunt van tramlijn 16 aan de Statenlaan in het Statenkwartier in Den Haag.
Bij Station Voorburg is een korte pauze voor het maken van foto’s. De rondrit duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten.

De RITPRIJS voor deze RONDRIT bedraagt € 15 per persoon.

De Gele tram heeft 20 (HTM 77) of 30 (HTM 58) plaatsen.
Deze tram rijdt niet wegens te weinig aanmeldingen, wel de grote Blauwe NZH 106.
De Blauwe tram heeft 25 plaatsen.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar rit-ts-schev15@hotmail.com en geef daarbij uw voorkeur aan voor de rit van 13.00 of 15.00 uur alsmede voor een plaats in de gele of blauwe tram. Vervolgens ontvangt u bericht hoe u kunt betalen, na betaling bent u verzekerd van een zitplaats.

Meer informatie over de Tramwegstichting, onze trams, activiteiten en tramritten kunt u vinden op onze website www.tramwegstichting.nl.

Tramweg-Stichting depot Scheveningen

foto: TS-scheveningen